Tökéletes Nápolyi Pizza Otthon
Lakásban, zárt helyen csak elektromos pizzasütő jöhet szóba. DE nem lehet hagyományos sütővel igazi pizzát sütni, mert ahhoz min 400 Celsius fok hő kell. Szerencsére ma már a technológia lehetővé teszi hogy háztartási mini pizzasütőnk legyen. A magas hő elérése mellett előnye, hogy kicsi, hordozható és akár a teraszra is kivihetjük. Vagy a nyaralóba. Vagy kempingezni. Vagy a vitorlásra, ha túlzásba visszük a Dolce Vita-t és nem bírjuk egyszerűen pizza nélkül.
A legjobb pizzakemence a konyhapultra
Az elmúlt két-három évben elképesztő mennyiségű teszt látott napvilágot a vezető újságoktól (wired, cnn, homeandgarden stb) , szakácsoktól, influencerektől, hogy melyik is a legjobb pizzasütő. Elektromos, gáztüzelésű, fatüzelésű, álló, mobil, rátehető, levehető, minden féle verzióról lehet videókat, teszteket találni.
Megszakadt a szívem, amikor a tesztelés után vissza kellett adnunk a SAGE PIZZAIOLO elektromos pizzakemencét . Három fűtőelem (egy a pizzakő alatt, kettő a tetején), egy optimalizált belső hőpajzs és két hőmérséklet-érzékelő gondoskodik arról, hogy a pizza minden alkalommal tökéletes legyen. Akár fagyasztott pizza melegítésére, akár a pepperoni ropogósra állítjuk. És persze a Nápolyi stílusban.
A Pizzaiolo ugyanis leadja az épített tégla sütők által termelt három hőfajtát : vezető, sugárzó és konvekciós.
Az Element iQ algoritmusai arra irányítják az hőt, ahol és amikor szükséges az optimális sütési teljesítmény eléréséhez. Innovatív érzékelők, a PID hőmérséklet-szabályozás és az optimalizált terelő technológia segítségével a rendszer beállítja, hogy mely fűtőelemek és milyen teljesítménnyel kell menjenek, hogy a választott pizza tökéletes legyen.
Annyira jól szigetel, hogy sütés közben elé tudok ülni és nézni, ahogy 90 másodperc alatt elkészíti a pizzámat. Kb ugyanannyi helyet foglal, mint a mikró. Kicsit drága, és nem olyan látványos, mint egy kültéri, élő lángos sütő. Ha azonban kicsit kényelmesen, egy beltéri kemencére bízod a sütést, mert nincs szabadtérinek hely, akkor ez az egyik legjobb választás.
Legegyszerűbb Nápolyi Pizzatészta Recept
Ki máshoz forduljunk nápolyi pizzatészta receptért mint a leghitelesebb forráshoz azaz a Vera Pizza Napoletana szervezethez. Ez a szervezet adja ki a AVPN minősítést a pizzériáknak világszerte, akik megfelelnek a szigorú követelményeknek. Itt mindent meghatároznak a pizzakemence gyártótól a pizzalapáton át a liszt típusáig a só szemcseméretekig a víz hőmérsékletéig és keménységi fokáig... Őrület! :)
Mint mindenben itt is az egyszerűség a lényeg.
Nápolyi pizzatészta recept
Víz: 1 Liter
Só: 40-60 gramm
Élesztő vagy kovász :
Friss sörélesztő 0,1-3 gramm
Anyakovász a felhasznált liszt 5-20%-a
Száraz élesztő a felhasznált friss élesztő 1/3-a (1 gramm száraz 3 gramm frisshez)
Liszt: 1600-1800 gramm (hidratálástól függően)
Fun fact: az igazi nápolyi pizza nem lehet nagyobb mint 35 cm!
"Nem tudsz mindenkit boldoggá tenni. Nem vagy pizza." :)
Pizzadobálás vállongurítás pörgetés forgatás
Ha már megvan a tökéletes pizzatésztád és becsukott szemmel is megy a pizzakészítés, lépj szintet! Tudtad, hogy van pizza pörgető világbajnokság?
Ő itt Justin, 13-szoros pizzapörgető Világbajnok! Legyél Te is Justin!
INFOKÉRT, NYEREMÉNYEKÉRT, KEDVEZMÉNYEKÉRT IRATKOZZ BE A POMP VIP KLUBBA ITT: