Komposztálj otthon a fenntarthatóságért - Sage FoodCycler SWR550

Élelmiszer-hulladékból gyorsan értékes komposzt
Tudtad, hogy az élelmiszer hulladék mennyisége óriási ami a szeméttelepekre kerül?
Pedig a konyhai hulladék csökkentése az egyik legkönnyebben elérhető eszköz az élelmiszerek fogyasztásának és ártalmatlanításának fenntarthatóbb megközelítésére. A kis konyhai készülékek gyártásában világelsőként a Sage ma már beltéri ételmaradék-feldolgozási megoldásokat is kínál, hogy csökkentse globális hatásunkat. Ez a FOODCYCLER konyhai elektromos komposztáló.
Konyhai elektromos komposztáló gép
A legjobb a konyhai komposztálásban, hogy gyors. Aki szokott komposztálni a kertben, tudja, hogy ez egy lassú folyamat. Helyet is foglal az udvaron és hajlamos rossz szagot árasztani. Még ha olyan komposztáló edényt kap is, amely távol tartja a legrosszabb szagokat, a komposztálási folyamat négy héttől akár egy évig is eltarthat. Szerencsére egy elektromos komposztáló (más néven élelmiszer-újrahasznosító) megoldja ezeket a problémákat és ezentúl nagyon jó érzés tenni a közvetlen környezetünkért.
Mit és hogyan lehet komposztálni a konyhában?
A konyhai hulladékok kezelése nagy kihívást jelenthet, de a Sage FoodCycler SWR550 segítségével könnyen és hatékonyan komposztálhatjuk a konyhai ételmaradékot, szerves hulladékot ami elősegítheti az otthoni fenntarthatóságot.
A Foodcycler elektromos konyhai komposztáló az élelmiszer-hulladékokat rövid időn belül átalakítja tápanyagban gazdag trágyává, amely segíti a lakás vagy a kert növényeinek növekedését és fejlődését.
Háztartási élelmiszer-hulladékból szagtalan EcoChips™ 4 óra alatt
A FoodCycler az eredeti térfogat több mint 80%-ával csökkenti az élelmiszer-hulladékot, így steril és szagtalan EcoChips-ekké alakítja. Az őrlővödör legfeljebb 2 liter ételmaradékot tartalmazhat amit 0,34 liter EcoChips-re csökkent. Az ételmaradék néhány óra alatt a szemétből újrahasznosított anyag lesz.
A Foodcycler számos előnnyel rendelkezik:
-
Könnyű használat: egyszerűen és gyorsan működik. Csak söpörd bele a konyhai hulladékot a készülékbe, és már dolgozik is.
-
Környezetbarát: segítségével nem csak pénzt takaríthatsz meg a hulladék elszállítása terén, de hozzájárul az otthon fenntarthatóságához is.
-
Egészségesebb környezet: használatával kevesebb konyhai hulladékot dobsz ki, így elősegíti a tiszta és egészségesebb környezetet.
-
Takarékos: segítségével csökkenthető a szemétszállítási költség és javíthatja az otthon energiahatékonyságát is.
Komposztálás felgyorsítása
A komposzt, más néven "fekete arany" készítésének és felhasználásának számos előnye van. Lényeges tápanyagokkal látja el a növényeket, gazdagítja a talajt, és buja, növekvő keverékké alakítja. Újrahasznosítja a konyhai hulladékot, valamint a háztartási és udvari hulladékot. A komposzt olyan mikroorganizmusokat is bevezet, amelyek levegőztetik a talajt és lebontják a szerves anyagokat. A szintetikus műtrágyákkal ellentétben nem hagy maga után potenciálisan káros maradványokat. A lebomlás, amely felhasználható komposzttá alakítja a maradékot, akár egy évig is eltarthat, de számos mód van a folyamat felgyorsítására. Azáltal, hogy ideális feltételeket biztosítunk a bomlási folyamatért felelős jótékony organizmusok számára, a folyamat mindössze egy-két hónapra csökken.
Vannak különböző komposzt aktivátorok, amiket a kerti komposztálóba öntve felgyorsítják a folyamatot. A legjobb bio komposztot természetes "gyorsító anyagokkal" lehet turbózni, ilyen pl a cickafark, a friss fű vagy a frissen előállított konyhai komposztunk.
Győződj meg arról, hogy a komposzthalom megfelelő méretű, körülbelül 1 köbméter az ideális. Ez a méret biztosítja, hogy a halom megfelelő mennyiségű hőt termeljen, ami elengedhetetlen a bomlási folyamatban. Kéthetente érdemes átforgatni a komposztot az oxigén miatt. A jótékony organizmusoknak, amelyek felelősek a komposzthalomban lévő anyagok lebontásáért, oxigénre van szükségük a túléléshez. Ez az egyik oka annak, hogy a tartályos rendszerek olyan hatékonyak, ami a leggyorsabb módszer a komposzt előállítására.
A komposzthalmot egyenlő arányban zöld és barna anyagokkal rétegezzük be. Zöld anyagok azok, amelyek magas nitrogéntartalmúak, mint például a zöldséghéj, a friss trágya, a kávézacc, a levágott fű és más növények szára. A barna anyagok olyan magas széntartalmú anyagok, mint a barna levelek, széna vagy szalma, papír, tojáshéj, teafilter, fűrészpor és fahamu.
Vágd apró darabokra a konyhai maradékot, apríts fel a gallyakat és leveleket, vagy fűnyíróval menj át rajtuk, mielőtt a komposzthoz adnád. A kisebb darabok gyorsabban bomlanak, mint a nagyobbak.
A SAGE Foodcycler elektromos konyhai komposztáló az egyik legjobb készülék ami jelenleg kapható.