Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

KONYHAI ROBOTGÉPEK és ADAPTEREK, KIEGÉSZÍTŐK

A legjobb konyhai robotgépek a konyhában dolgozni szerető szakácsnők és szakácsok legjobb barátai. Kenyérdagasztáshoz, krémkeveréshez, pürésítéshez, szeleteléshez, daráláshoz stb. nyújt gyors és hatékony segítséget. Vásárláskor győződj meg a konyhagépek megbízhatóságáról, teljesítményéről, gyártójáról, szóval a gép minőségéről és esetleges kiegészítőiről, támogatásáról. A modern konyhagépek mint pl a Thermomix már okos gép, azaz applikáció, receptek, internetes támogatás is jár hozzá. Szerencsére a színes konyhai eszközök választéka is egyre nő.
 
Rendezés:

Dagasztás nélküli kenyér ?

Ha az egyszerűbbnél is egyszerűbb kenyeret szeretnél készíteni, akkor igazából a dagasztást szeretnéd megúszni :) Sok dagasztás nélküli kenyér receptet lehet találni, amik ígérik, hogy  a kenyerek 8-10 perc alatt előkészíthetők és így is finomak lesznek.

Miért dagasztjuk a tésztát? 

A tészta dagasztásának lényege, hogy segítse a glutén szerkezet erősítését. A glutén (sikér) adja meg a kenyér szerkezetét és textúráját. A nem elég erős glutén miatt alul gyúrt tészta lesz, míg a túl erős glutén túlgyúrt tésztát eredményez.

A puha és lágy kenyér titka a kelesztés során felszabaduló szén dioxid. Ettől lesznek kisebb nagyobb lukak a kenyértésztában. Mivel az élesztő vagy kovász növekedése következtében gáz keletkezik, minél jobban nő az élesztő, annál több gáz lesz a tésztában és annál könnyebb és szellősebb lesz a kenyér.

Mi történik ha nem gyúrod meg a kenyértésztát?

A tészta megemelkedés helyett laposra fog kiterülni. Akár magába is eshet, ahogy az élesztő által termelt gázok kiszabadulnak. Sütés után az alulgyúrt kenyér lapos és sűrű állagú lesz. 

A legjobb dagasztás nélküli kenyér receptünk itt