Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

MIKROHULLÁMÚ SÜTŐ

A mikrohullámú sütő 1946-os feltalálása óta talán az egyik legnagyobb konyhai készülék forradalmat indította és ma már minden háztartásban a napi sütés-főzés része. A mikrosütőben 2,45 GHz frekvenciájú elektromágneses hullámok, más néven mikrohullámok képződnek. A hullámforrás a magnetron, ez a berendezés lelke. 

A legjobb mikrohullámú sütők ultra biztonságosak, digitálisak, extra funkciókkal vannak ellátva mint pl a grill, a kiolvasztás, vagy éppen a forró levegős sütés (air fry).

Káros-e a mikrohullám?

A mikróval kapcsolatos tudományos vizsgálatok egyike sem mutatott ki káros hatást, sőt a legtöbb vizsgálat inkább előnyökről számol be. Hátrányt legfeljebb az étel színének változása vagy a "foltokban" egyenetlen melegítés jelenthet.

Érdekesség, hogy az elektromágneses hullámok nem hoznak létre „Maillard reakciót” (a Maillard hatás az aminosavak és cukrok között jön létre), ami karamellizálja az ételeket, pl ettől néz ki "jól" egy sült csirkemell. Az újabb típusok ennek érdekében halogénlámpát is tartalmaznak, ami elősegíti a „Maillard reakciót”.