ELEKTROMOS GRILL, KONTAKT GRILL
Hogyan és mit süssünk elektromos kontakt grillen?
Az elektromos kontakt grillek nagyszerű eszközök a hús, hal és zöldségek rögzítéséhez. A legtöbb elektromos kontakt grill rendelkezik beállítható hőmérséklettel, amely lehetővé teszi a tökéletes sütést. . A kontakt grill sütőfelülete lehet hullámosan bordázott vagy sima felületű grill lap. Az egyenletes hőelosztásnak és a káros anyagoktól mentes sütőfelületeknek köszönhetően az eredmény tökéleteses átsült és ízletes étel.
-
Először is, győződj meg róla, hogy az ön elektromos kontakt grill tiszta és készen áll a használatra.
-
Mielőtt elkezdenéd a sütést, állítsd be a kívánt hőmérsékletet. A húsokat általában magas hőfokon sütjük (kb. 180-200 fok), míg a halat és a zöldségeket alacsonyabb hőmérsékleten (kb. 150 fok).
-
Az alapanyagokat általában először olajjal vagy vajjal kenjük be, hogy ne ragadjon le a grillre. A zöldségeket is megkenheted egy kis olajjal, hogy segítsen elkerülni a leégést.
-
Helyezd a húst, halat vagy zöldségeket a grillrácsra, és zárd le a fedelet. A sütési idő függ a hús méretétől és a kívánt sütési foktól.
-
Ne felejtsd el, hogy az elektromos kontakt grillen sütni kizárólag jó minőségű alapanyagokat érdemes, egyébként szennyeződések és baktériumok lehetnek a grillen és ez okozhat problémákat.
-
A húst rendszeresen ellenőrizd, hogy megakadályozd a túlsütést. A halat és a zöldségeket is rendszeresen forgasd át, hogy egyenletesen süljenek.
-
Ha készen van, emeld ki a grillrácsról és hagyd pihenni egy pár percig.